Striploin (i Danmark oksefilet)

Jeg kan godt forstå det, når I fortæller mig at I glæder jer til at tage jeres Striploin fra Kødklubben i brug. Det gør jeg nemlig også selv.

Her er en kort vejledning til hvad du kan gøre og absolut ikke anbefales at gøre med enhver vakuum pakket Striploin – også den du har købt på tilbud i et supermarked.

1. Husk at passe på at vakuumet ikke går.

2. Lad være med at tabe stegen på asfalt, bøje den for meget, eller have den liggende i køleskabet op af noget skarpt.

3. Når du tager stegen ud af vakuumposen, tør fedtkanten af med dine rene våde håndflader, for at få det meste af vakuum smagen væk. Vakuum smagen er blevet naturlig for de fleste, men der er ingen grund til at den skal være der.

4. Skær stegen op med fedtkanten ned af. Så undgår du at masse kødet. Du kunne jo hellere aldrig drømme om at banke gode bøffer med en kødhammer vel?

5. Husk at holde kniven skarp og brug strygestålet.

6. Sidst men ikke mindst spørg evt. dine gæster, hvor stor en bøf de vil have.